Een terrasoverkapping van topkwaliteit kopen

Ben je op moment aan het rondkijken om een terrasoverkapping van topkwaliteit aan te gaan schaffen? Sla dan zeker niet het Duitse merk Weinor over. Dit fantastische merk heeft namelijk kwaliteit terrasoverkappingen waar je jarenlang plezier van hebt. Maar naast Weinor zijn er natuurlijk nog meer merken die mooie en kwalitatief hoogstaande constructies kunnen leveren. De vraag is alleen, hoe kun je nu inschatten of je met een kwaliteitsproduct te maken hebt (voor zover je dat als leek zijnde kunt doen)? Daarvoor geven we je een aantal richtlijnen.

Verschuifbare wandelementen

Een overkapping van hoge kwaliteit biedt vaak de optie om mooie verschuifbare wandelementen aan de overkapping toe te voegen. Zo kun je zelf bepalen in hoeverre je de constructie dicht doet. Daardoor heb je direct invloed op de temperatuur onder de overkapping en dat is wel zo fijn!

Accessoires zijn mooi weggewerkt

Een ander punt is het wegwerken van accessoires in de staanders. Vaak hebben merken van hogere kwaliteit rekening gehouden met de afwerking van hun producten. Denk hierbij aan het voorkomen van loshangende snoeren of een regenwaterafvoer die midden in het zicht hangt. Ook led verlichting die mooi in de staanders is weggewerkt zie je vaak bij de duurdere producten terug.

De coating en het gebruikte aluminium

Een ander punt waarop je de kwaliteit van een terrasoverkapping kunt inschatten, is door navraag te doen naar materialen die gebruikt zijn om de staanders mee te maken. Zo wordt er vaak genoeg een mengsel van diverse materiaalsoorten, waaronder aluminium, gebruikt waardoor het eindproduct minder stevig wordt dan wanneer er meer aluminium gebruikt zou zijn.

Ook de coatinglaag vormt een belangrijk aandachtspunt om de kwaliteit in te kunnen schatten: vraag of de coating direct op het aluminiumframe is aangebracht en niet op een oorspronkelijke coating laag. Nu zij denk je misschien waarom zou je een coating laag op een originele laag aanbrengen?

Dat komt omdat sommige fabrikanten slechts een aantal standaard kleuren staanders in hun assortiment hebben en indien er een andere kleur nodig is ze daar een nieuwe coatinglaag met de juiste kleur op aanbrengen. Het gevolg is dat de tweede laag zich minder goed kan hechten op het aluminium materiaal en daardoor in de loop der jaren sneller los kan laten dan wanneer het direct op het aluminium is aangebracht.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er dus vele verschillen tussen de kwaliteit van diverse overkappingen. Beoordeel daarom ook zeker niet alleen het visuele plaatje van de constructie, maar ook de kwaliteitsaspecten van het product. Daarbij is het zeker aan te raden om naar een terrasoverkappingen speciaalzaak toe te gaan en je voor te laten lichten over de vele mogelijkheden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *