Soorten kantoormeubelen

Kantoormeubilair vindt men overal terug in elk kantoor. Van bureau’s tot stoelen, ze komen in alle soorten en maten voor. Zo zijn er de standaardartikelen, design producten voor de mensen met een hoger inkomen en de ergonomisch verantwoorde accessoires. In dit artikel krijgt u informatie over alle drie deze vormen van kantoormeubilair en waarom elk van deze goed of slecht is.

Standaard

Zoals wij ze allemaal kennen, bestaan er duizenden soorten basisartikelen voor in ons kantoor. Houten of metalen bureaustoelen, houten desks en een standaard ladekast. Vaak komen deze producten voor in hun originele vorm, namelijk hout. Hout is gemakkelijk te verwerken en in allerlei vormen en maten te maken, waardoor het erg efficiënt is. Daarnaast is het ook erg gemakkelijk te bewerken met bijvoorbeeld verf of een lak. Ook is het prima bestand tegen zware objecten, omdat het vaak versterkt is met een soort metaal. Het roest niet en is goed bestand tegen gemorst drinken. Helaas is het oppervlak vaak wat minder sterk en beschadigt het redelijk makkelijk, door bijvoorbeeld een scherp voorwerp erop te laten vallen. Dit is dan ook moeilijk weg te werken met verf. Dit is dus een erg geschikt model voor kantoormeubilair.

Design

Naast de basis is er ook design. Luxe stoelen en tafels die erg prachtig zijn voor onze ogen. Ze zijn vaak bekleed met een bewerkte stof en in vormen die wij ons niet zomaar indenken zien ze er erg modieus uit. Ze bieden dan ook de ideale oplossing voor men die graag wat meer uitgeeft aan meubilair, waarmee ze het uiterlijk van hun kantoor aanzienlijk opkrikken. Dit werkt natuurlijk prettiger, maar het kostenplaatje is dan ook zeker wat hoger. Een groot nadeel is ook dat de meubelen vaak na een tijdje niet erg lekker meer zitten, waardoor het toch een miskoop lijkt. Om het dan weg te gooien of te vervangen is erg veel zonde.

Ergonomisch

Een middenweg is de ergonomie. Ergonomische kantoormeubelen bieden de klant optimaal comfort, omdat de artikelen zo zijn gemaakt dat ze geen nek-, rug- of schouderklachten veroorzaken. Daarnaast zijn ze ook nog modieus, omdat ze erg origineel en toch praktisch zijn. Ze zijn wat duurder dan de standaardmeubelen, maar bereiken zeker geen extreem hoog kostenplaatje. Helaas is het wel zo dat deze producten vaak wat onhandiger in montage en omvang zijn, waardoor het plaatsen ervan wat moeilijker is. Gelukkig is het wel van stevig materiaal gemaakt en dus bestand tegen een krasje en deukje. Ergonomische meubelen zijn verkrijgbaar op officetopper.com.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *