Sfeervolle shutters

Het is een nieuw jaar en dus tijd om je woning een nieuwe uitstraling te geven. Laat je inspireren door shutters. Dit type zonwering past erg goed bij een landelijke woning. Shutters zorgen voor een sfeervolle uitstraling en kent vele voordelen.

Binnenshutters

Shutters hebben verstelbare lamellen, zo bepaal je zelf de lichtinval. Doordat je de keuze hebt uit diverse lamelbreedtes, scharnieren en kleuren stem je de shutters volledig af op je interieur. Naast dat shutters praktisch en stijlvol zijn, zijn ze ook een oplossing voor ramen waar andere zonwering niet mooi of niet mogelijk is. Denk hierbij aan ronde ramen of dakramen. Shutters worden in vele maten en vormen geleverd en zijn hiermee de meest flexibele zonwering. Ook zijn ze eenvoudig schoon te houden, erg prettig als je last hebt van allergie├źn. Shutters zijn ook erg leuk in de slaapkamer, echter zijn ze niet 100% verduisterend, rolluiken verduisteren je slaapkamer beter. Echter zijn de prijzen van rolluiken hoger dan die van shutters en hebben ze een stuk minder uitstraling.

Afbeelding 1 landelijkwonen.logze.nl

Shutters in je badkamer

Zelfs in een vochtige omgeving als een badkamer zijn shutters zeer geschikt. Het hout vormt een mooi contrast met de tegels in de badkamer. Echter is het wel zaak om voor shutters te kiezen die zijn afgewerkt met een vochtbestendige lak, ze zijn namelijk niet allemaal bestand tegen vocht. In de badkamer profiteer je ook van hun akoestische voordelen, de ruimte klinkt minder hol. Shutters zijn dus ook ideaal als zonwering of raamdecoratie in je badkamer en bieden meer dan genoeg privacy. Als je vergelijkt met andere soorten zonwering kosten shutters in verhouding iets meer, echter brengen shutters wel de meeste sfeer in een ruimte.

Afbeelding 2 landelijkwonen.logze.nl

Buitenshutters

Ook is het mogelijk om shutters aan de buitenkant van je huis te plaatsen. In dat geval bieden ze, naast zonwering, ook nog eens extra bescherming aan je woning. De shutters dienen dan namelijk als extra obstakel voor inbrekers of als een buffer bij een eventuele storm. Doordat de shutters met slechte weersomstandigheden veel te verduren hebben is het belangrijk dat buitenshutters gemaakt worden van een sterk materiaal, kies voor materialen als hardhout of aluminium.

Op dit moment zijn shutters een ware trend op het gebied van raamdecoratie. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden!

Afbeelding 3 landelijkwonen.logze.nl

Bronnen:

https://www.pinterest.com/pin/175570085443690928/
https://www.pinterest.com/pin/511088257688041001/
https://www.pinterest.com/pin/518547344575040767/

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *