Stop geluidsoverlast met een geluidsstudio

Heb je wel eens last van je vals zingende buren? Of klagen je buren wanneer je lekker bezig ben met je piano? Of zijn je huisgenoten weer boos als je hebt gezongen in de douche? Dan kan een geluidsstudio voor jou de perfecte oplossing zijn. Deze studio’s zijn geluiddicht door middel van geluidsisolatie. Hierdoor kan je binnen deze ruimte alleen het geluid horen dat in diezelfde ruimte is gemaakt. Vaak wordt een geluidsstudio gebruikt als repetitieruimte of opnamestudio. Hij wordt ook steeds vaker gebruikt als geluidsisolatie zodat buren geen overlast hebben van jouw muzikale hoby. Je kunt zo op elk moment je instrument bespelen zonder dat anderen hierover klagen.

Materialen

De geluidsstudio’s zijn gemaakt van panelen. Er worden verschillende soorten panelen gebruikt, die men makkelijk kan samenvoegen. De buitenste wand, de buitenplaat, wordt gemaakt van plaatstaal en binnenste wand, de binnenplaat, wordt gemaakt van een geperforeerde plaat. Doordat ze de juiste materialen gebruiken is het geluid optimaal gedempt. De studio wordt als laatste ook volledig gelakt met een duurzame laklaag. Hierdoor is de studio niet alleen functioneel, maar ziet hij er ook goed uit.

Type geluidsstudio’s

Esmono.nl biedt je verschillende geluidscabines. Bovendien geven ze adviezen over het aanschaffen van een geluidscabine. Zo kan je kiezen uit de Freesound 50mm Geluidsstudio. Deze heeft, zoals de naam al zegt, een wand van 50mm dik. Dit zorgt voor een dempingswaarde tussen de 30 en 35 decibel. Je kan deze studio in 14 standaardformaten verkrijgen.Ook kan je kiezen voor een Freesound 80mm Geluidsstudio. Deze dempt het geluidsniveau met 35 tot 40 decibel. Ook deze is te verkrijgen in 14 standaardformaten. Daarnaast bieden ze nog de Freesound Dubbele Geluidsstudio aan. Deze heeft een dubbele wand waardoor het geluidsniveau met 40 tot 45 decibel wordt gedempt. Deze is verkrijgbaar in 10 verschillende standaardformaten. Bovendien worden nog aantal opties voor de studio’s aangeboden. Zo kun je een vloer onder de binnenste studio nemen. Dit kan ook in de binnenste studio. Je kan natuurlijk ook voor beide kiezen. Je kan de standaardformaten gebruiken om meerdere studio’s aan elkaar te koppelen. Je kan ook een studio op maat laten maken. Dan heb je de perfecte geluidsstudio in huis.

Budget

Een geluidsstudio kan erg veel kosten. Als je niet veel te besteden heb bestaan daar ook oplossingen voor. Zo kan je ‘occasions’ kopen. Dit zijn tweedehands geluidscabines. Let hierbij wel op dat de afmetingen altijd duidelijk worden vermeld. Net zoals de verschillende specificaties en de totaalprijs van de cabine. Vaak is er ook een bovenaanzicht van de cabine. Zo weet je precies wat voor geluidscabine je aanschaft.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *