Tuinafscheiding

hekwerken

Of je nou in een ruim opgestelde landelijke omgeving woont of juist in een wat drukkere woonwijk met rijtjeshuizen of 2 onder één kap woningen. Bijna iedereen wil graag op één of andere manier zijn tuin afscheiden van de buren of van andermans terrein. Er zijn allerlei mogelijkheden om de tuin af te scheiden. Misschien wil je een vooral functionele en zo goedkoop mogelijke optie, of misschien wil je juist wat extra aandacht besteden aan de tuinafscheiding door een mooi sierhekwerk te plaatsen. Een tuinafscheiding kan natuurlijk ook een natuurlijk product zijn zoals een coniferenhaag, een buxusheg of een beukenhaag. De tuinafscheiding kan verschillende functies vervullen. Het kan letterlijk de tuin scheiden van een andere tuin, daarnaast kan het ook zorgen voor privacy en bescherming bieden tegen ongewenste mensen of dieren.  Kies de tuinafscheiding die aansluit bij de rest van de tuin en die tevens de gewenste functie(s) kan vervullen.

Tuinafscheiding kiezen

Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden bij de tuinafscheiding. Allereerst is vaak het prijskaartje doorslaggevend bij de keus. Daarnaast natuurlijk ook de functie die de afscheiding moet vervullen. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan het onderhoud. Een buxusheg kan aardig wat onderhoud kosten. Deze moet namelijk regelmatig geknipt worden om het geheel mooi strak te houden. Ook een houten tuinafscheiding vereist wat meer aandacht dan een gietijzeren hekwerk. Wanneer je indringers wilt tegenhouden, kom je niet zo ver door een natuurlijke haag te plaatsen. Hierbij zal een ijzeren hekwerk beter zijn functie vervullen. Wil je juist privacy, dan heeft een ijzeren spijlen hekwerk ook niet veel zin, dan kun je juist beter een coniferenhaag of zelfs een houten schutting plaatsen. Voordat je een offerte aanvraagt voor een tuinafscheiding is het dus van belang om verschillende dingen voor jezelf op een rijtje te zetten.

hekwerken

Mogelijkheden

Wanneer je eenmaal duidelijk weet wat voor functie de tuinafscheiding moet vervullen en wat meer duidelijkheid hebt over je budget kun je gaan bepalen wat voor soort tuinafscheiding het beste kan worden geplaatst. Je hebt verschillende mogelijkheden waaronder:

  • Laag ijzeren hekwerk
  • Hoog ijzeren hekwerk
  • Laag houten hekwerk
  • Hoog houten hekwerk / schutting
  • Natuurlijke haag
  • Stenen muur

Bovenstaande mogelijkheden zijn de meest voorkomende mogelijkheden voor tuinafscheiding. Natuurlijk zijn er naast deze mogelijkheden ook andere opties. Heb je het materiaal keuze gemaakt, dan zijn er ook nog verschillende extra opties. Denk bijvoorbeeld aan een ijzeren hekwerk met elektrische poorten. Een houten schutting met betonnen of stenen pilaren. Een poort in het hekwerk of andere vormen van erfafscheiding.

Tuinafscheiding plaatsen

Verschillende vormen van tuinafscheiding kun je vrij eenvoudig zelf plaatsen. Op internet zijn verschillende handleidingen te vinden hoe je precies te werk gaat bij het plaatsen van een schutting of een haag. Een ijzeren hekwerk plaatsen vereist echter wat meer expertise omdat de steunpalen vaak in beton verankerd moeten worden. Wanneer je niet zo handig bent is het beter om dit uit te besteden aan een specialist zoals Govers Sierhekwerk. Hierbij komen natuurlijk wel extra kosten kijken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *