Gietijzeren deurmatten

Ideaal bij een landelijke inrichting van de woning en tuin is een gietijzeren deurmat. Gietijzeren deurmatten worden al erg lang gebruikt en hebben daarom vaak een authentieke uitstraling die perfect aansluit op de landelijke woning.gietijzeren deurmatten

Geschiedenis van de deurmat

Van oudsher werden deurmatten vaak van kokos of andere vezels vervaardigd. Daarna kwamen er ook andere materialen op de markt waaronder kunstvezel en rubber. Ook de gietijzeren deurmat heeft wordt al vele decennia lang gebruikt. Het voordeel van gietijzeren deurmatten ten opzichte van alle andere deurmatten is dat de deze deurmatten erg lang mee gaat en functioneel blijft.

Een deurmat wordt gebruikt om bij binnenkomst de schoenen af te vegen. Voornamelijk in Westerse landen is het vrij normaal dan mensen hun huis met schoenen aan betreden. In andere landen wordt dit vaak als erg onhygiënisch gezien en worden de schoenen dan ook uitgedaan voordat men het huis binnenkomt. De oorspronkelijke katoenen en kokos deurmatten zijn eigenlijk niet echt geschikt voor buiten omdat deze minder goed tegen vocht kunnen.

De gietijzeren deurmat

Zoals we al aangaven is de gietijzeren deurmat ideaal te combineren met een landelijke woning. Gietijzeren deurmatten zijn in verschillende vormen en designs verkrijgbaar. De meest voorkomende vormen zijn rond of vierkant en vaak worden er klassiek Victoriaanse motieven gebruikt. Natuurlijk zijn er ook allerlei andere mogelijkheden, maar de klassiek Victoriaanse modellen sluiten het best aan bij de landelijke woning.

Combineren

Er worden ook gietijzeren deurmatten vervaardigd, waarbij verschillende materialen worden gecombineerd. Zo kun je bij www.hometextileshop.com gietijzeren deurmatten kopen die bestaan uit gietijzer en kokos. Het ‘frame’ wordt als het ware van gietijzer vervaardigd, waarbij het midden voor een deel uit een kokos mat bestaat. Dit heeft een extra effectieve werking. Het gietijzer is handig voor het grofvuil en de kokosmat neemt ook het fijner vuil weg uit de schoenen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *