Mollen in de landelijke tuin? Verjaag ze op een natuurvriendelijke wijze!

Bij een landelijke tuin, komt vaak aardig wat onderhoud kijken. Zeker wanneer het een gaat om een ruime landelijke tuin in een plattelands omgeving.  Typische kenmerken voor een landelijke tuin, zijn meerdere zitjes, verschillende waterpartijen en een gazon.  Er zijn allerlei accessoires en planten die de tuin nog ‘landelijker’ kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie boog met klimrozen en andere klimplanten. In een landelijke omgeving moet men ook rekening houden met de voor- en nadelen van demollen natuurlijke omgeving. Door de omgeving, zullen er in de tuin regelmatig dieren zijn die je in een normale woonwijk niet zo snel zult aantreffen. Denk bijvoorbeeld aan konijnen, kikkers, reigers, en allerlei andere dieren. Hierdoor gaat de tuin nog meer leven en is het een waar genot om tijd in de tuin door te brengen. Maar dit kan natuurlijk ook verschillende nadelen met zich mee brengen. Reigers eten de vissen uit de vijver op, vossen roven het kippenhok leeg en mollen kunnen de mooi onderhouden tuin in een korte tijd ruïneren. In dit artikel lichten we verder toe hoe mollen op een natuurvriendelijke manier verjaagd kunnen worden.

Mollen verjagen

Mollen zijn in principe nuttige beestjes in ons ecosysteem. Mollen leven ondergronds en leven van wormen en insectenlarven. De mol zorgt ervoor dat de bodem luchtig wordt en dat schadelijke insecten worden opgeruimd. Het grote nadeel van mollen is dat ze door de vele hopen en gangen de complete tuin vernielen. Van oudsher zijn er allerlei methodes om mollen te vangen. Maar mollen vangen is nog niet zo eenvoudig als je denkt. Vroeger werd het ‘mollen steken’ met een schep toegepast. Dit kost echter erg veel tijd en inspanning. Tevens wordt bij deze methode de mol vaak gedood. Daarom zijn er allerlei andere methodes ontwikkeld zoals mollenklemmen en vergif. Bij al deze methodes wordt de mol gedood. Door het gebruik van speciaal mollen carbid van melkbusshop.nl hoeft men de mol niet meer te vangen en te doden. Met mollen carbid wordt de mol namelijk voorgoed uit zijn territorium verjaagd en zal hij op zoek gaan naar een nieuwe leefruimte. De mol vangen en doden wordt hierdoor totaal overbodig. Lees hier meer mollen vangen tips.

mollen vangen

Hoe werkt mollen carbid precies?

Mollen carbid is een steenachtig product waar bij contact met water een chemische reactie ontstaat. Hierbij komt acelyteengas vrij. Het acelyteengas dat bij mollen carbid vrij komt heeft een extra hoge penetrante geurafgifte. Mollen hebben een erg sterke reukzin en hebben een hekel aan deze geur. Mollen zullen hierdoor hun territorium snel ontvluchten en op zoek gaan naar een nieuw territorium.
Meer lezen over mollen vangen en verjagen? Kijk op melkbusshop.nl voor meer informatie >>>

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *