Een stronk verwijderen was nog nooit zo moeilijk

25 november jongsleden is er een boomstronk verwijdert uit de tuin van de burgemeester van Breda. Dit ging alles behalve gemakkelijk aangezien het object tussen 2 stenen palen was doorgegroeid. Maar liefst een volledig team van specialisten was ingeschakeld voor deze klus. Voor deze klus werd de stronkenfrees ingezet. Dit is een machine die op moeilijk bereikbare plekken kan komen. Dit zorgt ervoor dat deze klus in principe opgelost kon worden.

Loon na werken voor de stronkfrees

Omdat het bij de burgemeester in zijn tuin te doen was kwam er veel pers op af. Waardoor het niet onopgemerkt is gebleven dat deze stronk werd verwijderd. Het bedrijf dat deze klus aan heeft genomen is een specialist op dit gebied. Over heel Nederland zijn ze bezig geweest om verschillende stronken op lastige plekken uit te graven of te frasen. Deze klus duurde echter iets langer dan verwacht. De twee stenen palen stonden natuurlijk heel erg in de weg waardoor de machine er niet goed bij kon komen. Met de hand waren de palen niet te verwijderen uit te harde grond. Na lang graven waren de palen verwijderd en kon de machine bij zijn plaats van bestemming komen.

Gijs Flis

Een boomstronk verwijderen is inderdaad echt heel lastig. Ik heb de klus ook moeten uitbesteden en heb daarvoor de vergelijkingssite voor ingeschakeld. Volgens mij werken zij een beetje op dezelfde manier.

Succes voor iedereen die zijn boomstronk wilt verwijderen!

Gijs

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *