Een oude boerderij in ere herstellen

Het leven in een boerderij is voor veel mensen een droom. Voor sommige komt deze ook uit. Het spreekt tot de verbeelding, De uitstraling en de sfeer. Daarom is het van belang dat bij een renoveren of herstellen de boerderij deze uitstraling en sfeer toch behouden. Vaak wordt er toch een moderne look aan gegeven. Op deze manier kan je de perfecte combinatie vinden tussen het landelijk wonen in een modern huis. Vaak gaat hier veel werk in zitten en heb je er zeker veel geduld voor nodig want er treden sowieso problemen op.

Vaak worden bij oude boerderijen de originele muren en de typische onderdelen zoals de houten balken gerespecteerd. Dit kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met moderne tinten. Zo zul je zien wanneer je grote ramen plaatst op bepaalde plekken en binnen lichte kleuren gebruikt, je hoeve al een veel modernere uitstraling krijgt. Vaak wordt er ook gekozen om bijvoorbeeld de woonkamer bloot te leggen tot de nok van het dak zodat het houten raamwerk bloot wordt gelegd. Daarnaast passen design meubels goed bij bakstenen muren. Zo kun je op verschillende manieren het moderne en traditionele met elkaar combineren.

Een goed voorbeeld van een verbouwing als deze is bij verbouwen Etten-Leur aan de gang. Een boerderij was voor 95% afgekeurd maar door het samenwerken van alle bouwbedrijven uit de regio willen ze voorkomen dat dit rijksmonument verloren zal gaan. Dit proberen ze door de authentieke onderdelen zoveel mogelijk in ere te latenmoderne-verbouw-boerderij-21.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *