Dieren houden

Bij landelijk wonen hoort natuurlijk ook dat boerderijgevoel. Wat hoort er nu bij een boerderij? Juist: boerderijdieren! Je kunt dan denken aan het houden van kippen, konijnen, schapen, geiten, varkens of bijvoorbeeld ganzen. Er is veel keuze, belangrijk is wel om goed na te denken voor je een dier aanschaft. Heb je hier wel de ruimte voor? Heb je er genoeg tijd voor om deze te onderhouden? Wat als je op vakantie gaat? Zijn er genoeg financiele middelen om de dieren goed te verzorgen, ook als ze ziek zijn? Allemaal belangrijke vragen die je je dient te stellen voordat je een dier aanschaft. Natuurlijk dien je zo goed mogelijk voor deze te zorgen, anders kun je het net zo goed laten. Een dier is immers geen accessoire.

Natuurlijk dien je je van te voren goed te verdiepen in het soort dier dat je aan gaat schaffen. Zo heeft een schaap uiteraard een ander soort verzorging nodig als een kip. Kijk goed welk soort dier het beste bij je levensstijl past, kippen kunnen bijvoorbeeld immers goed voor zichzelf zorgen en leggen daarnaast nog heerlijk eitjes waardoor je altijd versje eieren in huis hebt!

Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld schapen is het verstandig gebruik te maken van goede afrastering. Je wilt immers niet dat je schaap verloren loopt of door de afrastering heen kan gaan. Van Eekeren te Wouw is gespecialiseerd in allerlei soorten afrastering. Zij helpen je dan ook graag verder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *